Nieuwe koningen 2015

Het is eens wat anders, op tocht gaan onder een stralende zon en met kurkdroge pijlen naar de hoofdvogel schieten. De oude koningen hebben de gewaden afgelegd – of althans toch hun “breuken” – en nieuwe kandidaten hebben recht op 1 jaar koningsschap na enkele minuten van verbeten strijd onder de staande wip.

Kjell Vander Hulst herhaalde zijn exploot van vijf jaar geleden en wordt opnieuw koning van de Jefkes. Bij de Pekes juichte Hendrik De Vlieger, in 2006 nog koning van de Jefkes. En bij de Mekes was het Lore Weygantt die geschiedenis schreef door de 2e koningin ooit te worden. Proficiat!

koningen2015-3©jefkesLeefdaal

fotograaf: Johan Morris – klik op de foto voor het origineel in hoge resolutie

koningen2015-2©jefkesLeefdaal

fotograaf: Johan Morris – klik op de foto voor het origineel in hoge resolutie


Reacties

Nieuwe koningen 2015 — 1 reactie

  1. De “timestamp” bij de actiefoto’s geeft aan dat de Jefkes na amper 45″ al de hoofdvogel afschoten. De Pekes hadden 3’07” nodig en de Mekes 7’15”. Dat is niet slecht.
    Volgens hardnekkige geruchten zijn de Jefkes “voor den oorlog” ooit eens moeten terugkomen op maandag omdat ze er de hele zondag naast geschoten hadden. In die tijd werden er aan de diverse haltes van de stoet nog geen koffie of cola aangeboden en waren er bovendien nog circa 48 café’s die wedijverden om die stoet te mogen bedienen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.