Jefkesbal 2020

Op zaterdag 25 april 2020 organiseren de bestuursleden van de Jefkes Nr. 1, de boogschuttersgilde uit Leefdaal, opnieuw een “Jefkesbal”. Iedereen is GRATIS welkom in de Parochiezaal in Leefdaal vanaf 21u. Voor de partymuziek en ambiance zorgen DJ’s El Krisso, Pedro-Rodrigo en SNOB. Net als vorig jaar wordt er een speciale cocktail, een “Jefke”, geschonken. Maar ook Vodka-Red Bull, Bacardi-Cola, bier en frisdrank zijn beschikbaar.

Het Jefkesbal brengt de unieke feestelijke sfeer van het begin van de zomermaanden, al in de lente naar Leefdaal. Met het Jefkesbal knopen de Jefkes opnieuw aan met een traditie uit de jaren ’60 en ‘70. Toen organiseerden ze elk jaar een groot bal in het weekend van de traditionele koningsschieting. Met deze fuif in het voorjaar schieten de Jefkes Nr. 1 ongetwijfeld opnieuw de hoofdvogel af!

INKOM GRATIS – IEDEREEN WELKOM

  • Wanneer: Zaterdag 25 april 2020, vanaf 21u.
  • Waar: “Parochiezaal”, Dorpstraat 538, in Leefdaal.
  • Meer info op Facebook (zoeken op Jefkesbal)

Jefkes op ROBtv

Een ijverige medewerker van ROBtv maakte een kort filmpje van de koningsschieting editie 2019, waarvoor dank. In de aankondiging op de website van ROB (en in een lukraak straatinterview van de reportage) wordt echter gewag gemaakt van de 180e verjaardag van de Jefkes-schietingen. Dat is niet correct

We vierden weliswaar de 180e verjaardag van de heroprichting van de Jefkes maar de vereniging en haar schuttersactiviteiten zijn minstens 375 jaar oud. Er zijn zelfs aanwijzingen dat de vereniging al in 1626 of (veel) vroeger actief was en dat bij de eerste schietingen  de hoofdvogel op de kerktoren werd geplaatst.

Meer details over de geschiedenis van de Jefkes en de redenen voor die heroprichting kan u terugvinden in de rubriek … “Geschiedenis

 

Habemus reges et regina

(we hebben koningen en een koningin)
Onze nieuwe “heersers” in het 180e jaar sinds de heroprichting van de jongmansgilde te Leefdaal zijn:

  • Bij de Jefkes: Pieter Op de Beeck
  • bij de Pekes: Johan Deherdt (op weg naar een tweede keizerstitel)
  • bij de Mekes: Annelore Van Buekenhout

Leve de Jefkes! Leve de Pekes! Leve de Mekes!